6 juli 2015 – Nydri baai

greek_man_with_no_poster_

De Grieken stemden massaal ‘OXI’. Tsipras heeft via tv en radio gans de dag zijn stem laten horen om neen te stemmen en heeft zijn slag binnengehaald. IMG_6442

De enkele mensen waar ik een gesprek mee had begrijpen de politieke situatie amper of niet en blijven onverschillig. Menig persoon is van gedacht dat het toch geen verschil uitmaakt, het kan niet slechter gaan dan het nu is. Een “Ja” zien ze als meer belasting en een “Nee” is het onwetende. De onzekere toekomst maakt hun niet veel uit. Meer belastingen kunnen zij niet aan is hun mening alhoewel zij de minste belastingen van de EU betalen.. Zij verwachten een rechtvaardige en menswaardige oplossing.IMG_0472

De bankautomaten waren gisteren niet in werking. Voor wie geen meer cash heeft is het een serieus probleem. Zij kunnen hier  terecht in het wisselkantoor met hun bankkaart tegen hoge kosten. De banken hebben geen cash meer en dat zal naar alle waarschijnlijkheid nog even duren.IMG_0469

In de straat is er “nog” geen verschil te merken. Alle winkelrekken zijn goed gevuld, toeristen komen aan en vertrekken, de kaaien zijn overvol van zeilboten en tegen de avond zijn de laatste ankerplekken volzet. Bars en restaurants lopen vol (met toeristen).IMG_0467

De Cosi ligt enkele dagen voor anker in de ruime baai van Nydri. Het dorp is twee kilometer, enkele minuten met de Cosi rib. De generator gaat aan om de batterijen te laden. Het geruis van d e motor stoort de rust en de stilte.  De omliggende heuvels met de voor anker liggende zeiljachten vormen een schilderachtig paneel. Buiten is het 35 graden, het zeewater 27 graden en in de diepvriezer -15. Met plezier openen we de ijskast. Een verfrissende duik is heerlijk. De spons gaat in het sopwater en heel de Cosi wordt stukje bij stukje ingezeept en ontzilt. Na enkele uurtjes ligt hij fier te flink blinken in het blauwgroene water. Wij zijn aan een serieuze verfrissing toe en varen naar het Sea Side restaurant.IMG_0470

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *