15 Mei 2015 – Cagliari – naar Sicilië – Golfo Di Castellammare

1 mei processie in Cagliari. Verleden jaar hebben we deze optocht gemist.

Karren uit alle delen van Sardinië, getrokken door ossen of paarden paraderen door de straten. Duizenden mensen lopen voor en achter de karren in hun specifieke klederdracht. Tienduizenden bezoekers dringen voor een plaatsje achter het nadarhekken, alle straten zijn afgezet, Cagliari is voor eenmaal autovrij.

D2X_1357

 

D2X_1238

D2X_1216

D2X_1243

D2X_1247

st. efisius 094

D2X_1282

st. efisius 244

D2X_1219

D2X_1294

Een dag uit ons dagelijks ritme.

Omstreeks zeven uur wordt ik wakker. Wakker is wakker bij mij en nog eens lekker omdraaien is aan mij niet besteed. Corine slaapt nog lekker verder. Op de kaartentafel staat mijn computer te wachten en ik bekijk de e-mails die tijdens de nacht zijn ontvangen. Dan is de tijd gekomen om verse koffie te zetten. Met een mok heerlijke koffie stap ik naar buiten en geniet van de zonsopgang. Het zonnetje en de wind geven me zin om de dag te plannen. Binnen naast de computer ligt een papier met mijn “to do” jobs . Het lijstje is heel klein geworden, de meeste klusjes zijn achter de rug. Inox poetsen blijft gewoonlijk tot laatst staan, hoe zou dat komen.

Corine wordt wakker en maken de finale dagplanning. Sommige dagen doen we weinig, andere zijn we actief bezig. Corine is meestal vroeg met het huishouden bezig, zonder kuisen kan ze niet genieten.

Als we onze buren of vrienden aan dek zien gaan we even buurten of komen zij tot bij ons. Op de middag eten we een sneetje van ons lekker zelf gebakken brood met beleg, we kijken naar het nieuws. Soms zeilen we vroeg weg van onze ligplaats naar de geplande bestemming. Enkele malen per week lopen of fietsen we naar een supermarkt voor verse voeding. Hier in Cagliari zijn verse groenten en fruit vinden geen probleem maar onderweg in kleine dorpjes is het soms een probleem. Dan is het eten en klaarmaken wat er te vinden is of we gaan op zoek naar een lokaal restaurant.

Rond zes uur gaan de vuren aan en bereiden we het avondmaal. Het gebeurt dat we elders aan boord zijn uitgenodigd of dat wij de buren bij ons blijven dineren. Natafelen is gezellig en leerrijk, ook voor het taalgebruik. Een stads- of dorpwandeling met een gezellig lokaal terrasje slagen we zeker niet af. Voldaan gaan we iedere avond lekker slapen.

Andrea Mura laat op zich wachten.

Verleden week leverde Andrea Mura de nieuwe genua, gisteren bracht hij het nieuwe grootzeil. Onze vrienden uit de haven komen helpen om het grootzeil te plaatsen. IMG_6254

IMG_6248

IMG_6256

Nu is de Cosi klaar voor vertrek. Fier sta ik op het dek en bekijk de nieuwe aandrijfkracht voor de Cosi. Ik kan niet anders zeggen dan “prima werk Andrea, je kent je vak”. De dynema zeilen zijn sterk en overal piekfijn afgewerkt. Het design in het zeil werd door hem ontworpen met de krachtbanen op de juiste plek. Het zeil zit strak en levert power.

IMG_6257

Wat een verschil met vorig paar zeilen, maar dat mag ik eigenlijk niet vergelijken. De kwaliteit is verschillend en de oude zeilen hadden ook 15.000 mijl perfect dienst geleverd.

IMG_6260

IMG_6259

Woensdag 13 mei om 9 uur in de morgen verlaten we Cagliari voor een oversteek naar Sicilië. Onze vrienden staan ons op te wachten en  na afscheid helpen ze ons bij het vertrek. Binnen kortij tijd zien we elkaar weer in GriekenlandIMG_6252

 

De wind laat nog op zich wachten maar volgens het weerbericht krijgen we binnen een tweetal uur 15 knopen wind. Rond 12 uur komt de aangekondigde wind. IMG_0258De nieuwe zeilen duwen krachtig onze Cosi door de blauwe zee. Nog 150 mijl te gaan tot Castellammare Del Golfo.IMG_0254

De Middellandse Zee lijkt elk jaar groter te worden of is het dat er steeds minder zeilers te zien zijn. Uit de haven van Villasimus, het meest Oostelijke haventje van Sardinië, komen nog twee zeilboten naar buiten en kiezen resoluut richting Sicilië. Het is nu het beste moment om de oversteek te maken, volgende dagen wordt storm en onweer voorspeld.

Onze snelheid is behoorlijk hoger ten opzichte van de twee nieuwkomers en na een uurtje zijn beide schepen uit het gezichtsveld verwenen. Enkel op de AIS kunnen we ze nog zien. We varen weer helemaal alleen en beseffen nog niet dat dit zo de ganse nacht zal blijven.

Gelukkig krijgen we nog een tijdje bezoek van een kleine groep dolfijnen. Ze vinden het gezellig om de Cosi te volgen en zij laten het met ook merken. Ze zwemmen naast de romp en springen met regelmaat uit het water. Misschien is er eentje bij van de gedesoriënteerde dolfijnen die wij verleden jaar in de baai van Alcudia terug naar zee brachten?IMG_6269

Het werd een donkere nacht, geen maan te zien. De wind bleef mooi 15 knopen blazen en de Cosi sneed tussen de acht en tien knopen door het water.Versie 2

IMG_0267

De volgende morgen om acht uur draaide ik het roer 90° de baai in van Golfo Di Castellammare. Een uurtje later voeren we de haven binnen, morgen wordt er tussen de 35 en 40 knopen wind verwacht. De vriendelijke havenmeester overhandigd de mooringlines, de Cosi ligt mooi aangemeerd.IMG_6278

Het is vandaag warm, bakkeswarm, 35 graden in de zon. Onder de bimini waait gelukkig een verfrissende briesje en met een koel pintje is het uit te houden.IMG_6283

IMG_6280

IMG_6281

 

IMG_6285

De havenmeester wijst ons een lokaal restaurant aan waar we tegen acht uur naar toe wandelen. Het avondmaal in Ristorante Posidonia was gezellig, geserveerd op een het terras met uitzicht over het rustieke haventje en tegen lokale prijzen. De uitbaters staan in de keuken, een dienster zorgt voor de service.resize

IMG_6287

Het voorspelde stormweer laat niet op zich liet wachten, in de nacht komt de wind die de ganse nacht door de masten giert. Het is nog steeds te warm voor de tijd van het jaar.

Voor zaterdag en zondag wordt slecht weer met regen en warmteonweer voorspeld. We reserveren nog twee extra dagen in de haven aan een gunstige tarief.

Maandag, als het slechte weer voorbij is, voorzien we door te varen tot Termine Imerese.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/9/1/6/cosi.me.uk/httpd.www/reisverslag/wp-includes/formatting.php on line 4382

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *